Dyrøy Ungdomsråd

Zantom
Dyrøy Kino

Nyheter

28.10.2010
Ka kan du gjøre, om du er ungdom i Dyrøy?

Ungdomsklubben Zantom og Ungdomsbasen.
Ungdomsklubben vår ”ZANTOM” har åpent en kveld i uka, og aktivitetene som ungdommen driver der, kan være mange, dette ut fra hva de selv prioriterer. Xbox, playstation, og tilgang til nett, rom for leksegjøring, div. kurs eller andre aktiviteter som ungdommen selv ønsker å drive med.
Skal du bruke klubben, må du være begynt i 7. klasse.
Klubben har idrettshallen der de har 2 deler av hallen, deler av kvelden tilgjengelig på hver klubbkveld.
Filmutstyr, mac.maskin, videokamera, og de kan bruke kultursalen og dens lys/lydutstyret som er der. De kan lage film, viser disse på klubbkveldene.

Klubben har eget styre, der de tar opp hva de vil drive med i året som kommer. De drar på juleball til Bardu, har skidager i Målselv fjellandsby.
Klubben arrangerer Lan-party, og står for arrangering av ungdommens kulturmønstring. Klubben kan også vise filmer, da bruker de Nordavindshagen.
Dyrøy Kommune startet målbevisst ungdomsarbeid i slutten av 90-årene, og i 1999 fikk kommunen eget ungdomsråd, dette rådet kan møte på kommunestyremøtene og har talerett der.
Ungdomsrådet er for ungdom over 15 år, og det kan være fra 6 til 12 ungdommer i rådet. Disse ungdommene er med å bestemmer hva ungdommen i vår kommune skal prioritere av aktiviteter og saker de skal jobbe med.
Det 1. ungdomsrådet i Dyrøy (24.nov.1999)
Ungdommen over 15 år har en eget stue(ungdomsbasen). Der har de en sofakrok, med tv, playstation og lydanlegg. De bruker kjøkkenet som er på huset, og skal holde orden der og på basen selv. Styret har egne nøkler som de låner ut. Her møtes de, ikke til faste tider, men når det passer de selv. Her kan de ta med seg sin egen data og være tilkoplet nett. Informasjon om løpende aktiviter finner en på www.dyroyino.net.
Ungdomsrådet har møter og organiserer aktiviter i lag med ungdomsklubben..

Ungdomsleder
Turid Andreassen
28.oktober 2010

Skrevet av: Turid
 
Flere nyheter:


Møt for ungdommen     []

Medlemmer i Dur

Linn Gamst
Julianne Nordahl
Renate Moldvik
Elise Tobiassen
Elise Cruickshank
Frida Sveinsdatter Sæbbe
Mats Bolle
Øyvind Østrem Skoglund
 
DUR 07